Taksena Marka

Taksena Marka


Таксена марка е апликација која им нуди на граѓаните на Р.Македонија полесно да се справат со плаќането на таксените марки. Апликацијата има за цел да се избегне чекањето и нервозата на шалтерите во банките и поштите како и да се избегне барањето на кодови за таксени марки.

Апликацијата нуди четири опции на таксени марки: за “Патна Исправа“, за “Возачка Дозвола“, за “Студенти“ и за сите останати услуги “Општа“.
Сите овие содржат листа на различни типови на таксени марки од соодветната категорија.

Во категоријата за Студенти последната опција е опција во која (засега само) студентите можат да внесат сума со произволен износ доколку сакаат да купат повеќе таксени марки наеднаш.

Институции кои моментално го имаат воведено начинот на плаќање на таксена марка преку апликацијата:

1 А.Д.Македонски Телекомуникациии
2 Агенција за администрација
3 Агенција за информации
4 Агенција за катасатар на недвижности
5 Агенција за млади и спорт;
6 Агенција за цивилно воздухоплоство
7 Биро за лекови;
8 Биро за метрологија;
9 Државен инспекторат за земјоделство
10 Државен пазарен инспекторат
11 Државна комисија за жалби по јавни набавки
12 ЈП ,,Македонски Железници
13 ЈП за водоснабдување,,Студенчица,
14 ЈП,,МАКЕДОНСКИ ШУМИ,,со подрачни единици
15 Капетанија на пристаништа
16 Комисија за односи со верските заедници и религиозните групи;
17 Министерство за внатрешни работи
18 Министерство за здравство
19 Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство
20 Министерство за информатичко општество и администрација
21 Министерство за образование и наука
22 Министерство за одбрана
23 Министерство за правда
24 Министерство за транспорт и врски
25 Министерство за финансии
26 Општина Босилово
27 Општина Вевчани
28 Општина Гостивар;
29 Општина Градско;
30 Општина Делчево
31 Општина Долнени
32 Општина Кисела Вода
33 Општина Кочани
34 Општина Маврово и Ростуше
35 Општина Могила
36 Општина Охрид
37 Општина Тетово
38 Управа за заштита на културното наследство
39 Управа за матично работење
40 Факултет за музичка уметност во Скопје
41 Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство, Универзитет Св. Кирил и Методиј Скопје (ФИНКИ)
42 Царинска управа

Recent changes:
Со нов дизајн. Сега достапен за општа таксена маркица како и старите предефинирани таксени маркици.
Add to list
Free
82
4.1
User ratings
160
Installs
10,000+
Concerns
2
File size
398 kb
Screenshots
Screenshot of Taksena Marka Screenshot of Taksena Marka Screenshot of Taksena Marka Screenshot of Taksena Marka Screenshot of Taksena Marka Screenshot of Taksena Marka
About Taksena Marka
Таксена марка е апликација која им нуди на граѓаните на Р.Македонија полесно да се справат со плаќането на таксените марки. Апликацијата има за цел да се избегне чекањето и нервозата на шалтерите во банките и поштите како и да се избегне барањето на кодови за таксени марки.

Апликацијата нуди четири опции на таксени марки: за “Патна Исправа“, за “Возачка Дозвола“, за “Студенти“ и за сите останати услуги “Општа“.
Сите овие содржат листа на различни типови на таксени марки од соодветната категорија.

Во категоријата за Студенти последната опција е опција во која (засега само) студентите можат да внесат сума со произволен износ доколку сакаат да купат повеќе таксени марки наеднаш.

Институции кои моментално го имаат воведено начинот на плаќање на таксена марка преку апликацијата:

1 А.Д.Македонски Телекомуникациии
2 Агенција за администрација
3 Агенција за информации
4 Агенција за катасатар на недвижности
5 Агенција за млади и спорт;
6 Агенција за цивилно воздухоплоство
7 Биро за лекови;
8 Биро за метрологија;
9 Државен инспекторат за земјоделство
10 Државен пазарен инспекторат
11 Државна комисија за жалби по јавни набавки
12 ЈП ,,Македонски Железници
13 ЈП за водоснабдување,,Студенчица,
14 ЈП,,МАКЕДОНСКИ ШУМИ,,со подрачни единици
15 Капетанија на пристаништа
16 Комисија за односи со верските заедници и религиозните групи;
17 Министерство за внатрешни работи
18 Министерство за здравство
19 Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство
20 Министерство за информатичко општество и администрација
21 Министерство за образование и наука
22 Министерство за одбрана
23 Министерство за правда
24 Министерство за транспорт и врски
25 Министерство за финансии
26 Општина Босилово
27 Општина Вевчани
28 Општина Гостивар;
29 Општина Градско;
30 Општина Делчево
31 Општина Долнени
32 Општина Кисела Вода
33 Општина Кочани
34 Општина Маврово и Ростуше
35 Општина Могила
36 Општина Охрид
37 Општина Тетово
38 Управа за заштита на културното наследство
39 Управа за матично работење
40 Факултет за музичка уметност во Скопје
41 Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство, Универзитет Св. Кирил и Методиј Скопје (ФИНКИ)
42 Царинска управа

Recent changes:
Со нов дизајн. Сега достапен за општа таксена маркица како и старите предефинирани таксени маркици.

Android Market Comments
A Google User
Sep 21, 2015
Nexus 5 Profi! Raboti perfektno! Bez zamaranje, bez zaebancii!!
A Google User
May 25, 2015
Трансакцискиот смс код не е точен
A Google User
Feb 20, 2015
? Зошто се зема 70 ден. за таксена марка од 50 ден.? Која е поентата на апликацијава ако истиот трошок го имаме и в банка/пошта!?
A Google User
Jan 27, 2015
Mora latinica da e ime prezime Mora imeto i prezimeto da se na latinica. So kirilica stiga poraka deka formatot ne e validen. Koga raboti e odlicna, stedi vreme i pari.
A Google User
Dec 29, 2014
Ednostavno i lesno Odlicno raboti, samo pisuvas ime i prezime i se drugo e tolku ednostavno sto nemora da se objasnuva... Odlicno?