Android apps by Vladimir Novachki

Najdi go gradot
Vladimir Novachki
Географска едукативна игра каде што се исцртува картата на Македонија со нејзините области. Потребно е да се погоди во која област се наоѓа бараниот град , така што иглата од горниот десен ќош треба да се повлече врз една од понудените обла
Free
85
10,000+ downloads
|
PUZZLE
MKD Denar
Vladimir Novachki
Application which displays evolution chart for the 10 most commonly used foreign currencies in Macedonia. Features: -Exchange rates based on daily currency rates. -Exchange rates history available since 2007 . -Offline working mode -Convert
Free
93
5,000+ downloads
|
FINANCE
Skopje Taximeter
Vladimir Novachki
v1.2:English translate Application which displays the current price in real time while you are driving in taxi . By default in this app is appear tariff for the city Skopje,but there is possibility to change this one for another towns by e
Free
88
10,000+ downloads
|
TRANSPORTATION
2Player Macedonian Quiz
Vladimir Novachki
Application only in Macedonian language: Оваа апликација е игра - квиз за двајца играчи.Играчите добиваат исто прашање и се натпреваруваат кој побрзо ќе даде точен одговор.Целта е да се проверите колку знаете , како и да научите нови основн
Free
83
5,000+ downloads
|
PUZZLE